Mother of five children killed

20 Jul

Dinsdagavond, 13 juli 2010, zat de Abu Saïd familie zoals gewoonlijk gezellig te keuvelen voor hun huis, dat zich op 400 meter van de grens tussen de Gazastrook en Israël bevindt.
Terwijl ze zo zaten te genieten van de koele avondbries, vuurden Israëlische troepen echter twee spijkerbommen af op hun huis. De familieleden hadden geen idee wat de reden van de aanval was, ze zaten elke avond voor hun huis, ze wonen er al 40 jaar als landbouwers.
Amira Jaber Abu Saïd, 30 jaar oud, werd gewond in haar schouder door rondvliegende nagels. Haar schoonzus Sana’a Ahmed Abu Saïd, 26, werd getroffen in haar voet.
Ze renden hun huis in en belden de PRCS (Palestinian Red Crescent Society) om een ambulance te sturen. Een kwartier later kwamen de ambulances aan maar ze slaagden er niet in om het getroffen huis te bereiken daar de Israëlische troepen bleven afvuren in de regio rond het huis. De ambulances waren gedwongen rechtsomkeer te maken.
Op dat moment bedacht Ne’ma Yousef Abu Saïd, 33, zich dat haar 3 jarig zoontje nog buitenshuis was. In paniek rende ze naar buiten om het jongetje te zoeken maar het IDF vuurde een derde raket af op haar. Ne’ma werd onmiddellijk gedood door granaatscherven in hoofd en buik. Haar schoonvader, Jaber Abu Saïd, 65, werd eveneens verwond door scherven in zijn bovenbeen, toen hij naar de vrouw snelde.
De familie bleef het PCRS bellen. Ongeveer anderhalf uur later bereikte de ambulance uiteindelijk het huis. De vermoorde vrouw en de gewonden werden naar het Al Aqsa ziekenhuis gebracht.
De volgende dag konden de gewonden het ziekenhuis terug verlaten. De vijf kleine kinderen van Ne’ma bleven echter vragen waar hun moeder was en liepen verdwaasd rond in het doorzeefde huis.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: