Bomaanslag in Gaza City

31 Jul

Toen ik deze avond foto’s aan het bewerken was in Beach Hotel, mijn favoriete plaats voor snel internet, werd ik plots opgeschrikt door een zware BOOOEEEEMMM. Fuck, een bom! Ik ren met enkele vrienden naar buiten, niet goed wetend of het hierbij zal blijven. We bellen rond en al gauw blijkt dat Israël de aanslag van deze morgen op Ashkelon bijzonder ernstig genomen heeft, dit is hun vergeldingsactie: F16’s bombarderen drie maal, in Gaza City, Rafah en Deir Il Balah.

We snellen naar het Shifa ziekenhuis waar een massa volk samenhokt aan de ingang. Twaalf gewonden werden reeds afgevoerd naar dit ziekenhuis. Vijf gewonden volgen iets later.

Via een militaire radio post verklaarde Israël dat ze Hamas niet verantwoordelijk achten voor de aanslag en dat ze de spanningen in de regio niet willen opdrijven. Sinds een half jaar heeft Hamas een vredesakkoord ondertekend. Ze onthouden zich van aanvallen en sanctioneren zwaar wanneer andere verzetsbewegingen toch raketten lanceren. Israël bombardeerde daarnet echter een trainingscenter voor de Hamas politie. Zeventien gewonden, waarvan drie ernstig en waaronder ook drie kinderen. De aanslag in Ashkelon leverde een beschadigde auto op…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: