IDF vuurt af op demonstranten

17 Aug

Dinsdag 17 augustus – 11u

‘Local Initiative Beit Hanoun’ organiseert een betoging in de bufferzone en klaagt de Zionistische bezetting van Palestijns land aan.
De demonstranten verzetten zich tegen het opleggen van de zogenaamde ‘veiligheidszone’ door Israël, langs de grens Gaza-Israël.
In Beit Hanoun werd hierdoor reeds 3000 are landbouwgrond in beslag genomen. 70 families werden gedwongen hun land te verlaten en 60 waterputten werden verwoest om deze zone van 500 meter te vrijwaren van enige menselijke aanwezigheid.

Saber Al Za’anin leidt de betoging. Vergezeld van een 20-tal landbouwers, 9 buitenlandse activisten en een pers team trekt de menigte naar de muur. Op een afstand van ongeveer 50 meter houden ze halt om het eisen te scanderen.
Wanneer de demonstranten echter een massa prikkeldraad proberen te verwijderen reageert de Israëlische bezettingsmacht met scherp geschut.
Een scherpschutter die zich bovenop de uitkijktoren bevindt vuurt een vijftal kogels af. De demonstranten beslissen hun betoging te beëindigen. De kans dat de scherpschutter rechtstreeks op demonstranten afvuurt na deze waarschuwing is te groot. Om slachtoffers te vermijden maken ze rechtsomkeer.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: