Twee doden en twee gewonden bij Israëlische luchtaanval

5 Sep

Op zaterdag 4 september omstreeks 23u bombardeerde het Israëlische Leger drie plaatsen in het zuiden van de Gazastrook. Twee van de doelwitten waren smokkeltunnels naar Egypte.

Alla Al Kudari, een 22-jarige student, was op het moment van de aanval aan het werk in de tunnels.
“We waren net de tunnel ingedaald om onze arbeid aan te vangen. Alles leek rustig maar plots, geheel uit het niets, werd onze tunnel opgeblazen. Ik verloor even het bewustzijn. Toen ik enkele minuten later terug wakker werd, bevond ik me middenin een vuurzee. Ik rende naar de ladder om vervolgens uit de tunnel te klimmen. Daar moet ik terug het bewustzijn verloren hebben. Ik werd pas wakker in het ziekenhuis, waar ook mijn collega Hassan Abu Armana (45 en vader van twaalf kinderen) heen gebracht werd door omwonenden.”
Na een gesprek met de arts blijken beide slachtoffers derdegraads brandwonden opgelopen te hebben aan hun aangezicht en bovenste ledematen.
Alla en Hassan zijn beide sinds twee maanden werkzaam in de tunnelindustrie. Hassan was voorheen taxi chauffeur maar het hogere loon in de tunnelsector deed hem omschakelen.

Door de explosie stortte de tunnel in. Twee collega’s, Salim Al Khatab (35) en Khaled Halawa (19) slaagden er niet meer in om de tunnel op eigen krachten te verlaten en raakten bedolven onder het puin. De ganse nacht werd naar hen gezocht. De volgende ochtend werden hun lichamen levenloos uit de tunnel gehaald.

Ik bezocht de gewonden deze morgen in het ziekenhuis en woonde de begrafenis van de overledenen bij.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: